Виховуючи патріотизм у підростаючого покоління

Відповідно до Указу Президента України від 25.10.2002 № 948 «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді», розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 1718-р «Деякі питання військово-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів», 7-го травня на базі військової частини А 0553 м. Хмельницького відбувся ІІ етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». Гра проводилася з метою формування почуття патріотизму у підростаючого покоління, набуття учнями знань, умінь та навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни, пропаганди здорового способу життя, розвитку фізичних якостей. Учасниками гри були команди, які перемогли у  районних та міських етапах. 

Всього прийняло участь у ІІ етапі гри 24 команди,  288 учнів 5 – 9 класів.       У яскравих костюмах із прапорами у конкурсі строю команди показали, як володіють стройовою ходою, виконували національно-патріотичні пісні, виконували стрільбу з пневматичної гвинтівки та показали свої знання воєнно-історичної і військової тематики.                                                


Також школярі мали нагоду випробувати себе у наданні долікарської допомоги, демонстрували свої уміння і навички у спортивних змаганнях.      До учасників ІІ етапу гри  та представників команд звернувся заступник командира військової частини А0553 підполковник Сирота І.О. і наголосив, що відновлення «Зірниці» дасть можливість молоді набути тих умінь та навичок, які необхідні для проходження військової служби в армії.     


Усі команди намагалися показати себе якнайкраще, тож, оцінюючи результати, журі відзначило високий рівень фізичної, спеціальної початкової військової підготовки учасників та велике прагнення до перемоги. А переможцями ІІ (обласного) етапу військово-патріотичної спортивної гри “Зірниця“ стали: І місце – команда м. Старокостянтинова, II місце – команда Чемеровецького району, III місце – команда Славутського району.     


Голова Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану Микола Іванович Приступа вручив переможцям грамоти, цінні подарунки.  У своєму виступі він відзначив, що Хмельницька обласна організація ветеранів Афганістану не стоїть осторонь фізичного та морального гартування молоді, проводить велику роботу із збереження пам’яті воїнів, які загинули захищаючи свою Батьківщину, та виконали з честю свою воїнську присягу, привітав учасників змагань, гостей з святом Великої Перемоги. Також вітали переможців представники обласної ради ветеранів війни та праці, обласного управління освіти та науки,  Приватбанку,  Хмельницького міського товариства сприяння обороні України.      


Наприкінці чествування М.І. Приступа вручив командам-переможницям солодкі призи – торти, які були надані ТОВ «Стіомі-Холдінг».      


Тепер команда м. Старокостянтинова, яка показала найкращі результати, буде представляти Хмельницьку  область на ІІІ етапі Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри “Зірниця“, що відбудуться восени.

Write a comment

Comments: 0