Кубок Шепетівського району з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях присвячено пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО

Вкотре у стінах спортивної зали Великорішнівського НВК урочисто лунав Державний гімн України. Школярі з міст Славути, Шепетівки, Хмельницького та ряду сіл району, рівняючись на Державний прапор України, стояли на лінійці відкриття ІІ відкритого Кубку Шепетівщини з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях. 


Однаково хвилювалися і гості, і господарі змагань. Прозвучали слова привітань від директора школи А. Космини, сільського голови В. Космини, президента туристично-оздоровчого клубу «Меридіан» В. Варави, методиста Шепетівського РМК О. Кривінчук, головного тренера клубу «Меридіан» В. Яворського та інших. 

Символічно, що ІІ відкритий Кубок Шепетівського району з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях отримав назву Кубок пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО. Хвилиною мовчання присутні пом’янули загиблих земляків, Героїв Небесної Сотні, а слова «Слава Україні!» стали офіційним гаслом змагань.

Розпочався турнір з «Особисто-командної смуги перешкод» (начальник дистанції Р. Вежичанін), під час проходження якої команди долали етапи різної складності, Слабші учасники вибували, тому у фінал вийшли по два учасники серед хлопців і дівчат від старшої та молодшої вікових груп. 


У підсумку переможцями стали Юрій Ерзак (клуб «Меридіан» с. Городище, старша група) та Любов Янчукевич (клуб «Меридіан» с. Городище, старша група). Гідно захищали честь свого клубу Марина Опалінська та Олександр Заремба, які посіли другі місця. Треті місця здобули Максим Семенюк з Шепетівки та Анна Мальцева (клуб «Меридіан» с. Городище).


Не менш напруженою була боротьба за першість серед спортсменів молодшої вікової групи. До останнього боролися за перемогу і здобули її юні славутчани. З мінімальним відривом друге місця виборола Яна Вежичаніна (клуб «Меридіан»). Увірвалися до трійки призерів й Надія Ерзак («Меридіан») та Володимир Коваль команда «Горизонт-1» (с. В. Рішнівка).


Перший день змагань запам’ятався не лише напруженою боротьбою, але й змістовним дозвіллям, яке організували господарі турніру. Учні переглядали цікаві фільми в імпровізованому кінотеатрі шкільної їдальні, співали під акорди гітари, грали у теніс. Особливо активні та непосидючі учасники змагань влаштували турнір з міні-футболу. 


Усі учасники почували себе затишно й комфортно у стінах школи, за що окрема подяка адміністрації та вчительському колективу Великорішнівського НВК, а також управлінню освіти, молоді та спорту. 


До речі, у межах Хмельницької області існує лише дві спортивні зали, де можна проводити туристичні змагання у закритих приміщеннях: на базі спеціалізованої школи №29 м. Хмельницького (клуб «Штурм») та у нас, на Шепетівщині, – на базі Великорішнівського НВК (клуб «Горизонт»).


Другий день змагань минув під гаслом «Разом до кінця!», адже доля команди залежала від кожного її члена зокрема. Дистанція «Командна смуга перешкод» (начальник дистанції С. Вітвіцький) — це не лише досконала техніка і майстерність подолання етапів, це вміння працювати у команді, чути і розуміти один одного. Саме на цій дистанції злагоджена дія учасників і капітана – запорука успіху. 


Такого успіху досягла команда «Меридіан-1» (старша група, тренер В. Яворський), посівши беззаперечне перше місце. Друге місце у запеклій боротьбі дісталося команді із м. Славути, третє – команді «Едельвейс» (м. Хмельницький). Серед команд молодшої групи першість виборола команда «Славута-2», друге місце — винятково дівчача команда «Меридіан-2» із с. Городища, третє місце залишили за собою господарі змагань – «Горизонт-1» (с. Велика Рішнівка, тренер В. Швець). 


Звичайно, не усі стали призерами, однак команди «Екстрім» (с. Мокіївці, тренер А. Швець), с. Пліщина (тренер Т. Салова), «Горизонт-2» (тренер В. Швець) та м. Шепетівки (тренер В. Комкар) засвідчили справжню незламність духу і фізичну витривалість. 


Тож у підсумку, перше загальнокомандне місце серед команд старшої вікової групи виборов «Меридіан-1», друге – «Славута-1», третє – «Едельвейс» (м. Хмельницький). Переможцями змагань серед команд молодшої вікової групи стали: «Славута-2» (І місце), «Меридіан-2» (с. Городище, ІІ місце), «Горизонт-1» (Великорішнівський НВК, ІІІ місце).


Однією із найбільш яскравих миттєвостей змагань став конкурс «Збирання і розбирання автомата АК-74», який провели члени Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану О. Гурінович, О. Клімчук, В. Харченко, С. Хом’як. Завдяки їм школярі змогли на власні очі побачити зброю, спробувати свої сили під час збирання і розбирання автомата. Як не дивно, але в цьому конкурсі перше місце посіла дівчинка – С. Дитинчук, яка повезла з собою до с. Пліщина «Кубок афганців». 

Варто сказати, що саме завдяки спонсорській підтримці Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану на чолі з головою В. Окорським, яка цього разу виступила й одним з організаторів заходу, було закуплено медалі, грамоти та кубки для нагородження переможців. За це їм та багатьом іншим подвижникам туризму велика вдячність.


Отож змагання добігли кінця, кубки і медалі «дочекалися» переможців. Перед від’їздом 60 дитячих та 20 дорослих рук залишили свої відбитки на Державному прапорі України, який незабаром разом із побажаннями миру вирушить у зону АТО. Аби там наші вояки знали, що ми, перебуваючи далеко від лінії вогню, щиро уболіваємо за кожного українського військовослужбовця і віримо, що перемога буде за нами. Слава Україні!

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    rytuał miłosny (Monday, 10 April 2017 16:42)

    rytuał miłosny

  • #2

    sex arab (Thursday, 13 April 2017 13:07)

    best fucking

  • #3

    sex telefon (Thursday, 10 August 2017 23:04)

    kamagra cialis