Зроблено крок назустріч "афганцям"

7 грудня представники громадських організацій Української Спілки ветеранів Афганістану  провели мирну попереджувальну акцію в місті Києві біля стін Верховної Ради України.

Хмельницька область була представлена делегацією, що налічувала більше 100 учасників бойових дій з різних районних та міських організацій ветеранів Афганістану....

Загалом  гостра необхідність боротьби за свої соціальні права привела до столиці України  більше 4500 тисяч членів УСВА.

Голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Червонописький на мітингу ще раз оприлюднив вимоги ветеранів до органів влади:  Влада повинна змінити соціальну політику стосовно ветеранів війни і сімей загиблих воїнів! На мітингу перед зібранням виступали ветерани війни, які одностайно підтримали ці вимоги, а деякі з них наполягали на негайному їх задоволенні. 

На вимогу мітингуючих до них на спілкування вийшли керівник фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, а також депутат Андрій Тетерук. Тривалим було спілкування з Сергієм Куніциним, який виступав перед мікрофоном.

Група ветеранів на чолі з головою УСВА Сергієм Червонопиським пройшла у будівлю Верховної Ради, де їх прийняв голова Верховної Ради Андрій Парубій.  У ході розмови, у присутності представників фракцій парламенту, Андрій Парубій дав доручення підготувати зустріч Правління УСВА з Головою Верховної Ради України 22 грудня 2016 року. На зустріч запропоновано запросити голів комітетів і фракцій Верховної Ради, а також представників міністерств соціального блоку Кабінету Міністрів України.

19 грудня 2016 року, відповідно до попередньої домовленості з учасниками масової попереджувальної акції ветеранів афганської війни, проведеної  7 грудня 2016 року під стінами Верховної Ради України,  Голова Верховної Ради Андрій Парубій прийняв членів Правління УСВА Сергія Червонописького, Валерія Аблазова, Віктора Волошина, Сергія Лісового, Миколу Приступу та  Віталія Волика – представника ветеранів  МВС України.

У зустрічі та обговоренні вимог і пропозицій ветеранів взяли участь міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков, завідувач секретаріату Комітету  Наталія Шамбір.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку зустрічі підкреслив, що Верховна Рада, її керівники відкриті для спілкування і зовсім не потрібно виводити людей на вулиці з метою добитися діалогу. На що голова УСВА Сергій Червонописький заперечив і наголосив, що на багаточисельні звернення ветеранів афганської війни не було ніякої реакції  з боку керівників Верховної Ради і лише на вимогу масової акції така зустріч відбувається.

Далі відбулося конструктивне обговорення конкретних пунктів вимог, перш за все, поновлення прав сімей загиблих воїнів, монетизації пільг, підвищення мінімальних і перерахування призначених пенсій, житлової проблеми, питання лікування, протезування, забезпечення автомобілями і засобами пересування  інвалідів війни тощо.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав вимогу ветеранів щодо поновлення прав сімей загиблих воїнів і доручив Олександру Третьякову і Андрію Реві підготувати відповідні конкретні пропозиції та організувати практичну роботу з їх реалізації. 

З інших складних соціальних питань буде проведено фахове обговорення за участю спеціалістів Мінфіну та Мінсоцполітики й підготовлено обґрунтування і пропозиції.

Голова Комітету Верховної Ради Олександр Третьяков призначив час чергової зустрічі з членами Правління УСВА для обговорення порушених питань і доручив працівникам Секретаріату Комітету вже на наступний день попередньо детально обговорити вимоги акції з Сергієм Червонопиським.

Перший крок назустріч ветеранам афганської війни зроблено за наслідками масової акції ветеранів 7 грудня 2016 року.

На світлинах - учасники Хмельницької делегації перед початком  протесної акції.

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    rytuał miłosny (Monday, 10 April 2017 18:17)

    rytuał miłosny

  • #2

    sex telefon (Thursday, 10 August 2017 23:20)

    kamagra cialis

  • #3

    kamagra (Sunday, 13 August 2017 07:37)

    купить виагру