СПІЛЬНА ПРАЦЯ - ЗАПОРУКА ЄДНОСТІ.

25 травня у Хмельницькому відбулась нарада представників громадських організацій учасників бойових дій.

Метою наради стало питання координації спільних зусиль громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників бойових дій в зоні АТО щодо виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

В нараді прийняли участь :

-          від Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО

 Логінов В.В. – завідувач Центрального міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО,

Катеренчук О.Г. – головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО.

Від організації ветеранівАфганістану :

 Приступа М.І. – голова Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану,

Галабей С.П., Мужичук М.В., Козак А.М. – заступники голови обласної організації ветеранів Афганістану,

Випірайленко Ю.О.- голова Хмельницької міської Спілки ветеранів Афганістану,

Білоус Д.Д. – член Правління Хмельницької міської Спілки ветеранів Афганістану,

Зозуля І.І. – член Ревізкомісії обласної організації  ветеранів Афганістану.

Від організацій учасників бойових дій в АТО:

Шрубковський В.Г. – голова спілки учасників АТО Хмельниччини,

Трубаєнко А.А. – голова ГО «Учасників  бойових дій та інвалідів війни м. Хмельницького».

В ході зустрічі ветерани «афганської» війни поділилися  досвідом багаторічної та плідної  громадської діяльності щодо захисту соціальних прав ветеранів.

Представники учасників бойових дій в АТО наголосили, що така конструктивна зустріч мала відбутись значно раніше і запевнили, що готові до співпраці.

З  інформацією щодо державної політики у вирішенні питань ветеранів-«афганців», учасників АТО, інвалідів війни та АТО виступив Логінов В.В. Він акцентував свій виступ на медичній реабілітації учасників та інвалідів  АТО, навівши як приклад організацію медичної реабілітації у Житомирській області.

Принциповим питанням у ході зустрічі стало  піклування  про членів сімей  загиблих в «афганській»  війні та під час проведення АТО. Прийнято рішення про внесення спільних пропозицій  щодо посилення заходів для вирішення соціально-побутових питань цієї категорії.

За чашкою запашної кави присутні обмінялись думками з приводу подальшої співпраці, координації  дій, спільної участі в громадському житті міста та області.