ДЕНЬ ПАМ 'ЯТІ: ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ,

П'ять років тому, 19 серпня 2019 року,в зоні антитерористичної операції  загинув наш бойовий побратим, Старосинявський селищний голова   ОЛЕКСАНДР ТРОХИМОВИЧ РОМАНЕНКО....

Україна високо оцінила подвиг героя, нагородивши Олександра Трохимовича орденом «За мужність» ІІІ ст. (посмертно).

Нагороджений орденом Червоної Зірки, орденом «За мужність» ІІІ ст.(посмертно), медаллю «За відвагу», Почесною Грамотою Верховної Ради України,  медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (посмертно).

Згідно рішення міськради м. Золоте Попаснянського р-ну Луганської області,  вулиця  міста названа іменем Романенка Олександра  Трохимовича.

 Рішенням Старосинявської селищної ради від 22.02.2017 року № 01/2017 за особливі заслуги перед Україною та територіальною громадою, селищному голові шостого скликання (18.11.2010 – 19.08.2014) Романенку Олександру Трохимовичу присвоєно звання "Почесний громадянин Старосинявської громади " (посмертно).

Школі, в якій навчався О. Романенко присвоєно ім’я «Старосинявський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка».

Вулиця, де народився, провів дитячі та юнацькі роки Олександр Трохимович, на сьогодні носить ім’я героя.

На фасаді адмінбудівлі Старосинявської селищної ради встановлено меморіальну дошку пам’яті селищному голові (2010-2014 р.р).

Члени Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану разом з головою організації Приступою М.І. у 5-ту річницю загибелі Олександра Романенка віддали шану його пам’яті. Лунали слова молитви, на холодний граніт лягали живі квіти, над пам’ятником схилилось знамено батальйону «Донбас».

У своїх спогадах про бойового побратима ветерани Афганістану та бійці батальйону «Донбас» говорили про жагу Олександра до життя, любов до рідної Батьківщини, його глибоке почуття патріотизму.

Олександр Трохимович віддав своє життя, захищаючи мир в Україні та її майбутнє. Спомин про його жертовний подвиг, мужність та самовідданість назавжди в пам’яті земляків.